Hahtuvien kuvaaminen yksi kausihuvi, siinä missä lumisota tai vesihiihtokin. Toiset tykkää ja toiset ei ja sitä pääsee harrastamaan tiettynä aikana vuodesta. Perinteinen tyyli harrastaa hahtuvien kuvaamista on kulkea kamera kädessä pitkin niittyjä ja kuvata niitä pellolla. Mutta minä olen oikaissut muutaman mutkan tämän osalta. Annan muutaman vihjeen kuinka tässä osiossa pääsee helpommalla.

Mitä tarvitsen hahtuvien kuvaamista varten?

Tarvitset tätä operaatiota varten:

  • Hammastikkuja.
  • Pehmeän pystyssä pysyvän alustan, johon tökätä hammastikut pystyyn.
  • Sumutepullo, josta tulee hienoa vesisumua.
  • Jos sinulla on käytettävissä käsisalama tai pari tai makrosalama, niin niistä on iso apu.
  1. Käy katkaisemassa hahtuvapallero ja työnnä hammastikku sen varren sisälle. Aseta tämä hammastikku pystyyn pehmeään materiaaliin. Minä käytin tässä pöytäkynttilää, mutta ihan hyvin tähän käy vaikka omena, josta on leikattu pinta tasaiseksi, kukkasieni, tai vaikka pala styroxlevyä.
  2. Sumuta tämän jälkeen hahtuva varovasti märäksi ja aseta kuvauspaikalle. Hieman helpompaa kuin konttaaminen puskassa, vai mitä? Koska hahtuvassa on vesipisaroita, niin vesipisarat heijastavat ympäristöstä kaiken mitä ympärillä näkyy- nurinpäin. Eli kun taivas on ylhäällä, niin pisaroissa se näkyy alhaalla. Ulkona kuvaaminen on siinä mielessä mukavampaa, että pisaroissa ei tällöin heijastu koko kodin sisustus näkyville. Olen tehnyt tässäkin pienen oikaisun. Ratkaisu hauskoihin kuvioihin löytyi sateenvarjosta.
  3. Aseta sateenvarjon hahtuvien taustalle ja ammu käsisalamalla sen läpi tai jos käytettävissä ei ole salamaa käy tähän hyvin  myös auringonvalokin. Tuloksena on mielikuvituksellisen näköisä vesipisaroita. Ja jos varjoja löytyy erilaisia, saa pisaroihin vaikka millaisia heijastumia. Mietippä vaikka sateenkaaren väristä sateenvarjoa, siitä tulisi upeat heijastumat.

Siinäpä muutama oikopolku hahtuvien kuvaamiseen. Jos sinulla on joku hyvä vihje, niin kirjoita kommenttikenttään omasi.

Myyn verkkokaupassa hahtuvakuvia. Linkki verkkokauppaan.