Valokuvaaja Tiina Anttila | Newbornkuvaus
vastasyntyneen kuvaus, newborn photography, raskauskuvaus, vauvakuvat, vauvakuva,
1062
post-template-default,single,single-post,postid-1062,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Pieniä ihmisiä

Pieniä ihmisiä

Olen tehnyt ihan uuden ihanan aluevaltauksen. Olen aloittanut vastasyntyneiden kuvaamisen eli newborn kuvaukset. Nämä vastasyntyneet pienet, alle kaksiviikkoiset vauvat, ovat sitten niin ihania. Kuvaan vauvoja kotona, eli äitien ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin itsestään ja vauvasta silloin kun nälkä iskee tai kakka tulee pöksyyn. Kuvaajan tulemista kotiin ei myöskään tarvitse stressata. Vankasta kokemuksesta tiedän, että millaisia ne kaksi ensimmäistä viikkoa lapsen kanssa on. Itse en muista kahdesta ensimmäisestä viikosta lapsen kanssa yhtään mitään, joten oletan, ettei kukaan muukaan siinä vaiheessa jaksa huolehtia mistään muusta kuin vauvan perustarpeista ja nukkumisesta. Eli kuvaaminen on stressivapaa tilanne. Ei tarvitse lähteä mihinkään ja sinä saat olla juuri sellainen kuin jaksat olla sillä hetkellä.

Teen kuvia lapsen ehdoilla. Lapsi saa olla luonnollisissa asennoissa, eikä lasta vaaranneta missään vaiheessa. Yllä oleva kuva näyttää hurjalta, aivan kuin lasta pidettäisiin ilmassa, mutta todellisuudessa hän makaa turvallisesti pehmeällä alustalla. Toteutan kuvani samalla periaatteella. Lapsi saa olla turvallisessa paikassa, turvallisessa luonnollisessa asennossa.

Teen myös Fine Art valokuvataideteoksia. Tätä kuvaa kuvaamaan lähtiessäni pyysin paikalliselta taitavalta floristi Piialta kranssia kuvaa varten. Hän loihtikin alle vuorokauden varoitusajalla tämän upean kranssin. Kuvaan olen pyrkinyt luomaan maalauksellista fiilistä rankasti sitä Photoshopissa käsittelemällä. Pidän paljon tumma sävyisistä ja varsin simppeleistä kuvista ja siksi tämäkin kuva sai varsin tumman sävytyksen.

Kuinka paljon siis maksaa vastasyntyneen kuvaus? Minulla on olemassa Haikarapaketti, jonka löydät hinnastosta. Pakettiin kuuluu myös äidin kuvaaminen raskausaikana vastasyntyneen kuvauksen lisäksi. Pakettiin kuuluu myös kuvatuotteita. Käy tutustumassa paketteihin hinnastosta. Fine Art kuvaukseen tulee lisäkustannuksia, jotka riippuu käytetystä rekvisiitasta ja kuinka paljon käsittelyä kuvalle tulee. Raakakuvasta on pitkä matka Fine Art kuvaksi. Näiden kuvien hinnoittelu onkin tapauskohtaista. Mutta kannattaa kysyä tarjousta, sillä tällaisten töiden tekeminen on niin lähellä sydäntäni, että pistän niihin mukaan koko sieluni.

No Comments

Post A Comment